A man with a mission, a mission from God

Home / Bewustzijn / A man with a mission, a mission from God

De Goede Week komt er aan. De week van Palmzondag tot en met eerste Paasdag. Ook al ben ik niet meer praktiserend in de katholieke kerk, blijft deze week een belangrijke voor mij. Wie was de man Jezus en hoe kernachtig kan je zijn missie samenvatten? Hoe komt een boodschap uit die tijd nu over in onze tijd? Bijvoorbeeld deze boodschap: ‘De laatste wordt de eerste, de heerser de dienaar en de onderdrukte een vrij mens’…..vrij mens…..vrij mens….. Een boodschap met een richting en een opdracht. Een boodschap met verantwoordelijkheid. Een boodschap voor een nieuw bestel. Een boodschap van Liefde.

De Goede Week is voor mij een samenvatting van mijn persoonlijke handel en wandel van het afgelopen jaar. Mijn eigen functioneringsgespreksronde noem ik het altijd. En na de Goede Week is er een nieuw begin met ieder jaar dezelfde intentie, maar dan een laag dieper. Namelijk die van De Liefde. Ik houd mij in deze week vast aan rituelen die door mijn leven heen zijn veranderd qua vorm en steeds meer inhoud krijgen. Een van die rituelen is een boekje wat ik in deze week altijd gebruik. Het heet Intercity bestemming Pasen, een reisgids voor de Goede Week’. Een van de bladzijden uit dit boek deel ik met jullie. Het is die tekst die mij altijd diep roert en raakt. Het is een tekst behorende bij Witte Donderdag.

‘Hij heeft ons aangekeken. De een na de ander. Telkens bleven zijn ogen even hangen op elk van onze gezichten. En zoals wij iedere trek rond zijn mond, elke rimpel om zijn ogen kenden, zo kende hij die van ons. We kennen elkaar al zo lang. Maar hij keek verder. Dieper dan de oppervlakte reikte zijn blik en elk van ons was alleen met zijn gedachten. Wat denkt hij? Hoe zou hij me noemen? Dwaas, verrader, lafaard, zwakkeling, mislukkeling? En toen hij de ronde met zijn blik gedaan had, ontkende hij de namen die wij onszelf in zijn ogen gegeven hadden niet. Maar voluit, royaal gemeend zei hij: ‘Ik hou van je’

En nu ik me dit herinner zou ik het een avond lang, een leven lang willen herhalen: Ik hou van je, ik hou van je….Om het uiteindelijk te kunnen geloven.’

Een Goede Week gewenst iedereen!

 

 

 

Related Posts