Het Kruispunt

Home / Bewustzijn / Het Kruispunt

Het is Goede Vrijdag. Een dag waarop een keuze zichtbaar gemaakt kan worden. Voelbaar, tastbaar, hoorbaar. Een dag die zoet, zuur of zout kan smaken. Een dag waarop de zintuigen op allerlei manieren aanwijzingen kunnen geven op je eigen levenspad.

Je eigen waarheid op een kruis gespijkerd. De man op dat kruis uit dat verhaal, Jezus, die zegt dat hij van de waarheid komt getuigen. Alle mannen en vrouwen aanwezig en betrokken in dat verhaal, wat was hun waarheid? En dan die man in dat verhaal die de vraag stelt, ‘wat is de waarheid?’.

Aan welke waarheid hebben wij onze overtuigingen, onze oordelen, onze verlangens, tekorten, angsten, pijnen, verdriet, vreugdes verbonden? Wat zien, horen, ruiken, proeven en voelen wij nu? Waar hebben wij ons aan gehecht? Mee geidentificeerd? Op geprojecteerd? In onszelf en ons leven…..Wat is onze waarheid?

Het kruis als kruispunt gezien kent een midden. Het Hart. Ons hart!

Kan het zijn dat dit de onvoorwaardelijkheid is van DE LIEFDE en dus ook in deze tijd. Dat dit de kern van ons bestaan is die in elke vezel van het lichaam gevoeld wordt.

Het volgende stukje van het Elohimcentre resoneert met mij. Ik herken het proces in mij van de afgelopen 3 maanden van wat hierin beschreven is. Dit proces doorlopen leidt mij nu naar de keuze die ik aan het maken ben. Wellicht herken jij je ook in dit proces:

‘Deze tijd is nieuw en inspirerend waarbij vele mogelijkheden zich aandienen aan de horizon maar alleen gerealiseerd kunnen worden als er bereidheid is om te komen tot de kern, om vanuit het hart te gaan leven. De keuze van jouw hart kan verschillen met die van een ander persoon, elk mens is uniek en volgt zijn eigen pad op weg naar zelfrealisatie, het is ook niet belangrijk welk pad er wordt gevolgd als het maar vanuit de onvoorwaardelijkheid wordt gedaan.

In het verleden was het makkelijk om te switchen, steeds weer van iets nieuws proeven maar altijd wel een achterdeurtje inbouwen voor het geval dat. Altijd een escape achter de hand hebben geeft aan betekent dat er niet gekozen kan worden voor diepgang maar voor tijdelijkheid, je weet immers diep van binnen dat het een keer afgelopen kan zijn en dus wordt er een veiligheid ingebouwd. Het is als gaan samenwonen en daarbij een huis achter de hand houden voor het geval dat. Het verleden was als een sloot die makkelijk overgestoken kon worden maar die gedurende de tijd steeds breder wordt en nu nog maar moeilijk over te steken is, er moet nu duidelijk gekozen in plaats van heen en weer te ‘wipwappen’.

Onvoorwaardelijk gaan voor een keuze wil zeggen dat er niets verwacht wordt, er is alleen overgave en de drive om die weg te gaan. Het is van binnen weten dat die weg gevolgd moet worden ongeacht de obstakels of enige zekerheid omtrent het einddoel. Als het stadium van overgave zonder verwachtingen bereikt wordt is de persoonlijkheid naar de achtergrond verschoven, deze is gericht op geld, zekerheid, einddoel, relatie of maatschappelijke positie maar remt af als het gaat om zelfrealisatie. Onvoorwaardelijkheid is terecht komen bij de essentie, het gaan voelen en aanvaarden van het ware zelf, het is thuiskomen bij jezelf.’

Ik wens iedereen een mooie Pasen!

Related Posts