Van doolhof naar labyrint

Home / Bewustzijn / Van doolhof naar labyrint

In deze zomerperiode ben ik weer naar mijn geliefde Italie geweest. Om vakantie te vieren en om mijn zoektocht voort te zetten naar de ontdekkingen en betekenissen over oude energetische lijnen, krachtplaatsen, verbindingen tussen mannelijk en vrouwelijk door de eeuwen heen en labyrinten. Om de pure energie van liefde, kracht en wijsheid terug te halen in mijzelf om dit  in mijn hedendaagse leven weer meer inhoud te kunnen geven.

zomer-2016-194

Het labyrint is een oeroud, universeel symbool voor de zoektocht naar onze sacrale kern en onze innerlijke bron, naar dat wat ons werkelijk drijft en waar we ten diepste waarde aan  toekennen. Het is een symbool voor de levensweg; de weg naar individuatie en een omcirkeling van het zelf.

In tegenstelling tot een doolhof, waarin je keuzes moet maken tussen verschillende paden, heeft het labyrint een enkel pad dat de loper langs een een aantal wendingen leidt naar het centrum en weer terug naar buiten. In een doolhof verlies je jezelf en je weg, in een labyrint vind je jezelf en je weg.

We hebben allemaal weleens dat gevoel en die ervaring dat we in een doolhof zitten. Dat je de weg even kwijt bent of dat je jezelf bent verloren. Zoekend naar de nooduitgang. Het werken met het labyrint kan dan uitkomst bieden om weer op jouw weg te komen en bij jezelf. Tijdens het werken met het labyrint kan je dan je LOT aanvaarden; Loslaten, Ontvangen, Toelaten, wat precies voor jou de bedoeling is.

Vanaf 2017 zal het werken met het labyrint onderdeel zijn van mijn cursussen Hartenpad en Groeien in Liefde.

Ook zal er in 2017 een passend programma komen waarin ik Labyrint bijeenkomsten met bijbehorende rituelen organiseer en begeleid.

Wil jij De Liefde als centrum in jou en jouw leven? Wil jij samen met anderen in De Liefde groeien? Kijk dan op www.senara.nl of mijn cursussen aansluiten bij het pad van jouw hart.

 

Related Posts